MINDEN, AMI BIZTONSÁG!

Egyik legrégebbi képviselt gyártó partnerünk, az amerikai GARRETT Metal Detectors,  biztonságtechnikai gyártókat bemutató cikksorozatunk első szereplője.
 

Először is a cégnévről... többféle írásmód ( Geret, Garett, Garret, Gerret, Gerett) közül a helyes: GARRETT. A szó egy családnév, az alapító Charles Garrett, aki feleségével most is aktívan részt vesz a vállalat vezetésében. 1964-ben alakult vállalkozás, mára a professzionális biztonsági ellenőrző rendszerek világhírű szállítója. Autóiparban jártas olvasóink számára az azonos nevű "GARRETT turbó" feltötők bizonyára ismerősen csengenek - ez csak névrokonság, a két márka egymástól teljesen független céget takar (utóbbi már a Honeywell része).
GARRETT aknakereső fém kereséshez talajszkenner
Az alapító cégét fémkeresők - fémdetektorok fejlesztésére - gyártására hozta létre... Eredetileg saját magának készített egy jól használható detektort, ami olyan jól sikerült, hogy híre ment és egyre többen keresték meg, hogy adja el - készítsen még egy fémkeresőt.... A szakmai elhivatottságot igazolja, hogy az elmúlt évtizedek alatt sem váltott profilt, hanem maradt az eredeti szakterületénél - a fémkeresőknél. Tehát nem háztartási - hobbi elektronikai manufaktúrának a "biztonságtechnikai divízójáról" van szó, hanem egy profi cégről profi fejlesztői háttérrel.
 
Az első termékek elsősorban a talaj felső rétegeiben található fémek keresésére tervezett, talajszkennerek voltak. Ezek a kézben hordozható fémdetektorok jellegzetes külsejükről jól felismerhetők, és a hobbista kincskeresők mellett, kiváló szolgálatot tesznek rendőrségi helyszínelések, kábel nyomvonalak, csővezetékek, és bármilyen föld alatt található, fém tartalmú szerkezet, alépítmény felderítésében.
 
GARRETT Metal Detector Grafikus kijelzőEgy tévhitet most rögtön eloszlatunk: a talajszkennerek, csak jelzik az észlelt fémtárgyat és nem "rajzolják le" azt. A fémkereső nem azonos a röntgennel. Még ha grafikus kijelzővel is rendelkezik, a kijelző különleges információk megjelenítésére szolgál: becsült mélység, méret, és nem a keresett tárgy alakzatát látjuk.

 
  GARRETT SuperScanner kézi fém kereső
A talajszkennerek után már egyenes út vezetett a személy- és csomag-ellenőrzésre alkalmas kézi-fémkeresők, és a leggyorsabb személyellenőrző - a fémkereső kapuk megalkotásához.

Cikkünk folytatásában ezeket a készülékeket alaposabban bemutatjuk, kérjük látogasson vissza pár nap múlva oldalunkra.


 
Garrett PD 6500i multizónás zóna kijelzős fémkereső kapuGARRETT PD-6500i metal detector biztonsági beléptető kapu

spectrum logo also

Spectrum Security Safety Kft.
Székhely: 1101 Budapest, Korponai u. 4.
Központi elérhetőség
Telefon: +36-30-475-70-46

Kövess a facebookon